Portfolio | ALOYSIUS ONG
42459
post-template-default,single,single-post,postid-42459,single-format-standard,paged-3,single-paged-3,,boxed,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

ALOYSIUS ONG

P1 ROLLING ROCKS CYCLE HUB

P2 ROPEWALKS MUSIC HALL AND LIBRARY

P3 BURNGREAVE THERAPEUTIC HOUSING



MANIFESTO

Exploring the importances of therapeutic environments that promotes well-being, creativity, and performances. Factors such as colour, materials, exposure to nature, sound, light, declutter, and personalisation, careful consideration of these elements in the design process would make a big differences on ones’ feeling in a space.


BRIEF | SITE INFORMATION

Location

Burngreave, Sheffield, South Yorkshire, United Kingdom

Targeted client

  • Unemployed
  • Family with kids
  • Family with elders

Main aim is to provide a therapeutic environment for the unemployed to motivate them, build-up self-esteem, prepare them to get back to the working world

Public Interface

Community Kitchen

Tackle nutrition intake issues in the area

Provide a platform for the unemployed to build up new social connection

SITE ANALYSIS

GREEN SPACES

ACCESSIBILITY

NOISE

NATURAL LIGHT


PROCESS


KEY DRAWINGS

GROUND FLOOR PLAN

1ST – 3RD FLOOR PLANS

ROOF PLAN

SECTION AA

SECTION BB

FRONT ELEVATION

SECTIONAL PERSPECTIVE

KEY VIEWS

CLUN STREET FACADE

BICYCLE STORAGE & BACK DOOR

COMMUNITY KITCHEN & GREENHOUSE

TYPE 2 LIVING ROOM

TYPE 2 KITCHEN & DINING

TYPE 3 STUDY

TYPE 3 BEDROOM

TYPE PLANS

TYPE 1 STUDIO FOR SINGLE/COUPLE (UNEMPLOYED)

TYPE 2 HOUSE FOR FAMILY WITH KIDS

TYPE 3 HOUSE FOR FAMILY WITH ELDERS (DISABLE UNIT)


DESIGN ANALYSIS | CONSTRUCTIONS

ZONING

SITE RESPONSES | STRATEGIES

CONSTRUCTIONS

MATERIALS & STRUCTURE

ALOYSIUS ONG (Syn Wei Ong)

Email: song2@sheffield.ac.uk

Contact: 447465949481