Aoife Gilchrist

P1: THRESHOLD CYCLE HUB In collaboration with Alice Latham “Cycling offers exercise for both body and mind, and the opportunity to reconnect with the sensory reality of the physical environment. We are no longer passive passengers, merely observing. We are completely in contact with it all, never removed from immediate consciousness.” (from the brief) A small […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , | Comments Off

Oana-Cristina Cioploiu

P1 Thresholds The first project tasked us with creating a small building in the landscape, emphasizing the threshold between building and the outdoors. The site was Peak Cavern, in Castleton, and the design was meant to accommodate a group of 6 to 8 cavers, before or after their journey of exploring the cave. For a […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , | Comments Off

Junyi Bai

 CONTACT   +440(0)7442910400 jbai5@sheffield.ac.uk   P1 REFUGE  Siting on the top of Back Tor in Peak District, the brief is to deisgn a refuge providing rest area and multiporpuse area for people after a long walk. Learning through the experience of walking, i want to bring simple and free into the refuge, so the form […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , , | Comments Off

Elizabeth Crook

  In my first two years at the Sheffield School of Architecture I have been encouraged to try and test a number of creative techniques in order to develop my skill set, from drawing and computer aided design to model making and casting concrete. This page features a selection of my work from second year, following […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Lingge Yang (Linn)

      Email: linggeyang1993@gmail.com Web: yanglingge.com     P1. Foraging Centre [ an   e d u c a t i o n a l   v i s i t  c e n t r e   f o r   f o r a g i n g ] Located in Gleadless Valley, […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Joyce Yazbeck

THRESHOLDS, ASTRONOMY AND THE HUMAN BODY This project rooted in a crevice in the peak district, realises ideas on building on the edge. The observatory which grows out from the cracks in the rock face, is designed around the human body. The passing public can use the structure in the daytime, for example the interventions […]

Posted in CLASS OF 2015 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off