Barbara Godel

  Barbara Godel | bgodel1@sheffield.ac.uk . . . PROJECT 1 | CAVERS’ RETREAT In collaboration with Ralitsa Chobanova Located at the mouth of Peak Cavern, this project aimed to provide shelter and a place to rest for cavers returning from expeditions. The building is located in the fork between the footpath and the stream, at the point nearest […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Jiarong Miao

P1  OBSERVATORY  Higger Tor In collaboration with Baiji Tao The given brief was to design an observatory in Higger Tor, a landscape formed by rocks and vegetation in Peak District. We based the design on the idea of constant connections to the outdoors as well as minimal impact. The access of the observatory would be […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Gulim Satekova

Portfolio Year 2 ••• About My Second Year at the University of Sheffield has been full of new experiences and challenges that have helped me to advance my skills from the first year.  These challenges improved critical thinking and pushed the projects further. The process can be explored through three main design projects that are […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , | Comments Off

Alice Latham

  P1 Threshold The brief for this project was to create a pit-stop bicycle hub in the rural area of Kelham Island, Sheffield. The site was situated along the River Don, which we felt was the threshold for the area as it divided the industrialised area on the outskirts of the city with the natural […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , | Comments Off

Katherine Bluff

P1: Cycle Centre The brief asked for a cycle centre to be designed on the recently landscaped Sheaf Valley Park site next to Sheffield train station. The cycle centre had to include a space for bike maintenance and repairs as well as storage for fifty bikes. The location of the cycle centre within the larger site was particularly important as […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Alice Brammer

P1 Natural Beehive Inspired Apiary — Sheffield General Cemetery In the overgrown, forgotten, setting of Sheffield General Cemetery I was set the task of creating a sustainable public building to educate the public on bee keeping and to provide the bee keepers with a space to make honey, and a base from which to organise their […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Alastair Porter

P1 // LEAVENING P1 was an exploration of the processes, techniques and spaces that make up the production of bread. Located on the inside of a meander, deep within the wooded Rivelin Valley, my scheme aimed to provide a tranquil setting within which traditional baking knowledge could be passed on. Space amongst the trees is […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Katrina Hemingway

    Katrina Hemingway 2nd Year Portfolio Sheffield School of Architecture  P1 Apiary The brief is to design a building to accommodate a quantity of elements from the subject of an apiary, as informed by research undertaken and site context.   Sheffield City Apiarium A sanctuary in the city for avid Beekeepers and those who wish […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , | Comments Off