Naomi Sanderson

Year 2 Portfolio Naomi_Sanderson@hotmail.co.uk   P1 Observatory   In collaboration with Miryan Andonov “Extroverted space expands horizontally outwards from the centre towards the landscape,while introverted space protects, looking inwards towards the light in the centre” – Mahesh Naik Our task was to design an observatory building on Higger Tor, which is a popular walking location in […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Jack Osmond

Second year portfolio P1- Threshold A short collaborative design project Our personal brief for this project was to design a building which would act as an observatory and education centre for kids during summer, and a hikers refuge during the harsh winter months. The emphasis of this project was on teamwork, as well as paying […]

Posted in CLASS OF 2018 | Tagged , , , , , | Comments Off

Sam McMillan

Sam McMillan Sheffield School of Architecture 2nd Year Portfolio     Malin Bridge, Sheffield In this project we were required to design a bakery with attention paid specifically toward the proccess of leavening- the rising and fermentation of dough. Through research of this we needed to design ample space for this proccess to take place […]

Posted in CLASS OF 2017 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Anthony Currie

Print Studio, Padley Gorge Set against the stunning landscape of the Peak District, the designing of an etcher’s studio was and exciting and joyful task. The main themes for the project were quality of light and the conservation of the natural site. The resultant form is an elegant polycarbonate box which wraps itself around the […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Rachel Glenn

Housing Through understanding the aspirations and motivations of the newly middle class new-build home buyer, I aimed to offer an alternative. The inhabited bridge suggests the icon of the home at the road level, where you would enter when coming home from your commute but the house takes you down to a lower level that […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , | Comments Off

Stephanie Porfyriou

P1 : The task of this project was to create an apiary and chose a location in the park of Sheffield’s general cemetery to site the building. The main aspect was to develop an appropriate architectural language and material approach that would correspond with the surrounding environment of the site. The initial stage of the […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Silvia Leone

Project 1 – Apiary – The beekeeping centre The project features a beekeeping centre located in Sheffield General Cemetery. The design involves a club house with reception, honey extraction lab and a multipurpose space for teaching and education, as well as a decked route that leads to four sheltered hives.   Project 2 – Perform – The Sound […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off