Travis Alan Mills

During my second year at Sheffield School of Architecture I was able to increase my spatial knowledge and experiences gathered within first year. Year two has allowed me to challenge my approach to architectural design and the representation of my design work. The increased complexity is seen as a welcome challenge. The three projects throughout the […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Sanjukta Jitendhar

    The past two years in Sheffield school of Architecture have pushed me to work harder and design more ambitiously, and still be culturally aware of the context. I have learnt so much and I’ve felt myself evolve over this past year. I have explored and experimented with different techniques such as, drawing, computer […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Nikola Yanev

Year 2 has posed many challenges that even seemed insurmountable at times, but it has most of all taught me to persevere. The incredible amount of work that we were to produce definitely pushed my time management skills to the limit and taught me how to think and work strategically – what types of drawings […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Will Beesley

P3 HOUSING In this project I designed a sustainable and affordable housing scheme in Heeley, a suburb in south Sheffield. The scheme consists of 14 dwellings, 2 work units and a community hub and is aimed at a mixture of people. My site was located in the centre of Heeley, behind the high street and […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , | Comments Off

Stephanie Porfyriou

P1 : The task of this project was to create an apiary and chose a location in the park of Sheffield’s general cemetery to site the building. The main aspect was to develop an appropriate architectural language and material approach that would correspond with the surrounding environment of the site. The initial stage of the […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Katie de Silva

Year two studio was comprised of three projects; a cycle centre, a community theatre, and a housing scheme. All posing different challenges and enabling me to develop my understanding of architectural design.           P1 | Cycle centre The brief for P1 was to design a bicycle shop for maintenance, hire and storage. […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Sarah Edwards

 Programme 1 – ARBORIST TRAINING CENTRE   This project proposes a non-permanent structure housing the facilities to train and teach students and professionals in the field of arborism, specialists in tree care. It is located near the woodland of Limb Brook in the village of Ringinglow, Sheffield and incorporates itself into the existing path with […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Zoe Lloyd

Programme 1: Print Studio The brief asked us to design a temporary space for a Printmaker Studio to be located in Padley Gorge, Grindleford. To understand the process of a printmaker we visited a Sheffield based artist where we understood the procedure of the printing method and the space needed to carry it out. Responding […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Lebat Bujang

Programme 1   ‘viticulturalist’   “Heatherwick cites the glasshouse at Kew and Crystal Palace as his key 19th-century inspirations, but he was also seeking to create an original ’sensual dimension’. It sounds totally stupid to use those words, but I believe in them.” -Guardian Newspaper We are to put forward a proposal for a small […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , | Comments Off

Mark Waters

 project 1 // observatory // higger tor, sheffield Set up in the moors of Sheffield, Higger Tor was a remote site. The brief was to produce a observatory upon the top of Higger Tor, where on Higger Tor, was up to our discretion. The observatory needed to house a place for astronomers to sleep, eat […]

Posted in CLASS OF 2016 | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Comments Off