Lingge Yang (Linn)

photo

 

 

 

Email: linggeyang1993@gmail.com

Web: yanglingge.com

 


 

P1. Foraging Centre [ an   e d u c a t i o n a l   v i s i t  c e n t r e   f o r   f o r a g i n g ]

Located in Gleadless Valley, a foraging centre is designed not only to be a shelter for foragers, but also an educational centre for visitors who are interested in foraging. Therefore, facilities such as kitchen, classroom and storage need to be accommodated in this building. The proposal was to create a cosy house which can fit into the context and play a role to connect people with the nature.

In order to interpret the concept of foraging by architectural language, the building was divided into four units by different functions and recomposed together as a group. The shape of it was inspired by observing the context  – circuitous pathway in woodland and groups of tree branches – to create a space where one might feel like just walking on the footpath through the forest. Besides, the trapezoid was employed when it came to the shape of a single building unit, as this specific shape can give people a sense of perspectively expansion. Once the basic design concept was settled, paper cut into specific shapes was used to explore the plan of building composition.

 


 

P2. Foraging Centre [ a   t h e a t r e   f o r   p e r f o r m a n c e   a r t ]

The project aims to produce a small performance space which can bring communities together. Live Gallery is a theatre designed for performance art. Located at Attercliffe in Sheffield, the theatre takes the responsibility to refresh the street elevation – to be a landmark to attract people to come in.

Taking inspiration from a drama called The Drowned Man, I was focusing on the journey inside the building and trying to interpret the layering idea by architectural language. Much effort was made to balance the form and the function in this case.

 


 

 

P3. Heeley Housing [ a n   i d e a l   h o m e   f o r   s o l i t a r y   p e o p l e ]

This Project aims to produce units of housing with impliciting the notion of ‘the shared’, which can accommodate a mixture of families with children and smaller domestic groups.

In order to create a utopia realm for solitary people, units for a ‘ big family’ were design for this scheme.A shared porch of back door and a balcony connect houses and apartments to be a unit. Besides, the roof terrace shared between units performs as a communal space for this small residents community. In this way, people living alone in single apartment or elder people not living with their children for some reason would have opportunities to social with others instead of staying alone in their room and feeling lonely.

 

 


 

More of my work can be found at yanglingge.com.

This entry was posted in CLASS OF 2016 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.