Charlie Perriam

Burbage Observatory

Projecting over an old quarry in a popular area of the Peak District the scheme for a ‘semi-permanent’ observatory is designed to accommodate the University of Sheffield Astronomy Department’s need for a ‘less urban’ facility than the one they currently use. The remote context of the Burbage Valley, situated a 30 minute bus journey from Sheffield City Centre, provides unique design opportunities concerned with ‘transitional thresholds’ and approach while the design works with the surroundings to optimise the potential for stargazing activities.

 

 

Attercliffe Concert Hall

Situated in an area between Sheffield City Centre and Meadowhall the scheme for a small performance venue for local and visiting orchestras seeks to re-define Attercliffe within the wider city context. The interior form, designed around the acoustic and technical needs, works with conceptual ideas to create an exterior that reflects the richness and excitement of the activities it houses and announces itself as ‘something special’ to its neighbourhood. 

 

 

Woodside Self-Build Housing

Placed within a declining residential neighbourhood to the north of Sheffield City Centre this scheme seeks to create something new and exciting that ultimately contributes to a new identity for the area of Woodside. This works not only through the creation of the physical ‘houses’ but also through the processes involved to build them as local people are trained by contractors and other professionals in the various jobs required to construct a scheme such as this.

This entry was posted in CLASS OF 2015 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.