One of the challanges of the site is the three existing buildings which face Wilson Place. In the elevation from left to right, is an house with a garage, an empty stone building, and a garden centre which is never open whenever I went there for during site analysis. I decided to retain the existing stone facade and continuing the elevation pattern to the three roads which is wrapping the site. The stone wall is ‘continued’ with grey brick masonry cladding which is going to be part of the houses’ street-facing facade. Even though the repetition of the gabled element looks random, the design corresponds with the functions of the room behind it. I also proposed to keep the garden centre, but moving its position closer to the pub and relating it to the central courtyard of my housing scheme.

(original drawings are 1:100)

This entry was posted in . Bookmark the permalink.